2

Een sterk merk met een sterk netwerk

Hoe het begon

Katlijn: “Als consultant in branding en communicatie ben ik mij enorm bewust van het feit dat je een sterk merk creëert, mede door een sterk netwerk. Vijf jaar geleden besloot ik om een evenement te organiseren waarbij vrouwelijke ondernemers centraal staan en elkaar op een bijzondere manier kunnen ontmoeten. Met mijn evenement wil ik vrouwelijke ondernemers over heel Vlaanderen inspireren om er met hun merk te durven gaan staan en waardevolle contacten te leggen. Ik wil met Word OpmerKelijk Geïnspireerd vooral ook vrouwelijke ondernemers van kleinere en middelgrote bedrijven een gezicht en een stem geven. Want in de pers zien we bijna alleen ondernemers of onderneemsters aan het roer van grotere bedrijven. Vrouwelijk ondernemerschap bezit volgens mij veel potentieel. Niet alleen voor onze economie maar ook voor onze samenleving; daar ben ik van overtuigd. Onderneemsters zijn initiatiefnemers. Ze zien kansen en opportuniteiten, niet alleen voor zichzelf, maar ook vaak voor én samen met anderen. Want OpmerKelijk ben je nooit alleen en dat wil ik met Word OpmerKelijk Geïnspireerd tot in het kleinste detail uitdragen.”

 

OpmerKelijk met Think-Pink

Dit jaar schenken we een groot deel van de opbrengst aan Think-Pink. De vzw Think-Pink leidt de nationale borstkankercampagne en zet zich zo in voor borstkankerpatiënten en hun familie, en voor de financiering van wetenschappelijk onderzoek naar borstkanker. Helaas krijgen ook heel wat onderneemstster opmerkelijkrs rechtstreeks of onrechtstreeks met de gevolgen van deze ziekte te maken. Omdat ik zelf ook veel affiniteit heb met het thema, was de keuze voor Think-Pink evident.

 

Over het OpmerKelijk Netwerk

Om mijn visie op netwerken over te brengen op collega-onderneemstster opmerkelijkrs, richtte ik enkele jaren geleden een gesloten Facebookgroep op die het ‘OpmerKelijk Netwerk’ werd gedoopt. Vandaag telt die groep meer dan 370 leden die met een OpmerKelijke mindset ondernemen en netwerken. Allemaal volgden ze ooit een traject of training bij OpmerKelijk of kwamen ze naar een event. De enige richtlijn? Geen commerciële boodschappen in deze groep. En toch komt er veel business tot stand door de intense contacten.

 

Van Facebook naar live netwerken

Veel onderneemstster opmerkelijkrs deelden de laatste jaren al enthousiast met OpmerKelijk dat hun ondernemerschap er heel anders zou uitzien zonder het OpmerKelijk Netwerk op Facebook. De groep zorgt voor een plek waar ze terecht kunnen met hun vragen, tips en twijfels. Ook worden er volop doorverwijzingen gedaan vanuit een grote gunfactor. Dat versterkt de overtuiging dat je met dit ‘andere’ netwerken – waarbij helpen en gunnen centraal staan – je positie als onderneemstster opmerkelijkr verstevigt. Het OpmerKelijk Netwerk gaat uit van een vrouwelijke, eerlijke en helpende mindset. En het is die mindset die het netwerk zo sterk heeft gemaakt. De leden van de groep gingen zo veel voor elkaar betekenen, dat ik hen ook een keer live met elkaar in contact wilde brengen. En zo kwam Word OpmerKelijk Geïnspireerd tot stand.

 

Contrast

Dit jaar zijn we al toe aan de vijfde editie. En neen, dit is geen traditionele netwerkavond waar je naartoe gaat omdat je er gezien moet worden. Wat dan wel? Een event dat waardevolle contacten tot stand brengt die tot lang na die ene avond blijven bestaan.

 

Lees hier meer over OpmerKelijk…

HR_OPMERKELIJK VISUAL01_EVENT2018

SCHRIJF JE VANDAAG NOG IN EN MAAK OOK DEEL UIT VAN HET OPMERKELIJK NETWERK!